neděle 5. prosince 2010

Nosíme v zimě II

Zatímco v předchozím článku jsme vás seznámili se základními pravidly a vybavením pro nošení dětí v zimě, tentokrát se zaměříme na speciální nosící oblečení.

Pončo - nosící ponča se vyrábí z flísu nebo z vlny. Využijete je na chladnější podzim a jaro. Jejich výhodou je, že jsou univerzální a sluší všem.

Mikina - mikiny často bývají vybavené různými vsadkami, takže se hodí nejen při nošení miminka, ale i v závěrečné fázi těhotenství. Pokud vsadku odepnete, dostanete klasickou mikinu. K oblíbeným materiálům patří flís nebo elastická teplákovina. Některé modely lze zkombinovat i s nosícími bundami.

http://www.branakdetem.cz/brana-k-detem/mikiny-690

Vesta - speciální varianta díky systému vsadek rovněž může sloužit těhotnými i nosícím maminkám. Vesty jsou ideální pro chladnější období od jara do podzimu.

Bunda - nosící bundy jsou do detailu promyšlené. Ve většině z nich můžete dítě nosit na břiše i na zádech. Můžete je používat i samostatně bez dítěte. Mívají spíše sportovní vzhled.

Kabát - maminkám, které si potrpí na eleganci, doporučujeme nosící kabáty. Bude vám v nich krásně teplo.

Výhody a nevýhody společných svršků:

+ snadné obléknutí, a to i v případě dítěte navázaného na záda
+ tepelný komfort pro vás i vaše dítě
+ lépe poznáte tepelný komfort dítěte
+ odnikud vám netáhne, nikde mezi vámi a dítětem není prostor pro zimu

- jsou vhodné jen pro děti, které ještě nechtějí samy chodit
- musíte zvolit vhodnou konvenční velikost, která se vybírá podle toho, kdo více nosí.
- některé modely nejsou vhodné pro nošení dětí v kolébkách


Kapsa na nošení dětí - nejuniverzálnější svršek na nošení dětí v zimě! Lze ji využít při nošení v šátku i nosítku a hodí se pro všechny typy úvazů. Celá kapsa se snadno přizpůsobí velikosti dítěte díky všité regulovatelné gumičce v okraji. Kapsa se upevňuje na tělo nosiče pomocí popruhu a poutek. Na vnější straně najdete kapsu pro vaše ruce. Velikost je univerzální, a proto si ji mohou střídat různí nosiči. Je lehká a skladná.


Pro zručné maminky - samozřejmě si můžete velmi snadno nosící pomůcku sama ušít nebo nechat ušít. Vhodné jsou tzv. vsadky, které rozšíří vaši bundu. Případně i tunely z flísu. Využívat můžete také větší velikosti bund (partnerovu) nebo velké svetry.

Ať se Vám hezky nosí i v zimě :o)

http://www.branakdetem.cz/brana-k-detem/obleceni-pro-noseni-deti

Doporučujeme ještě přečíst:
Nosíme v zimě
Šátky na nošení dětí a móda
Co byste měli vědět o nošení v šátku?

Žádné komentáře:

Okomentovat