neděle 7. září 2014

Deset tipů pro spokojené mámy


1.       Srovnejte si priority – na prvním místě mějte samy sebe. Děti milují spokojenou šťastnou mámu, která je pro ně inspirací.

2.       Nesrovnávejte se s jinými ženami – každá jsme originál a máme svůj způsob myšlení, chování, své talenty a přednosti a také každá velmi originální děti.  Respektujme se a respektujme i všechny kolem sebe.

3.       Buďte svá a sebe-vědomá – plně si vědomá sama sebe, poznávejte se a milujte se. Takovou, jaká jste.

4.       Žijte přítomným okamžikem – tak budete cítit radost.  Neutíkejte zbytečně brzy z krásných prožitků, z hlubokých chvil, z pohledů do očí se svými dětmi. Učte se žití v přítomnosti od dětí.
5.       Odpouštějte – každý večer odpouštějte každému, kdo vám během dne ublížil nebo vás nazlobil. Inspirujte se od dětí, jak velmi rychle umí ony odpouštět.

6.       Zahoďte pocity viny – a odpouštějte i sama sobě. Vše děláte nejlépe, jak v danou chvíli umíte. A dělaly jste nejlépe, jak jste v danou chvíli uměly.

7.       Jděte do akce – pokud si přejete změny, nesmíte o nich jen mluvit, řešit je a číst si o nich knihy. Změny musíte začít dělat. Ideálně hned, krok za krokem.

8.       Učte se chybami – jako děti. Omyly a chyby jsou nejlepším nástrojem k učení se.

9.       Každý den tančete a hýbejte se – pohyb vám vyplavuje hormony štěstí do těla, můžete se uvolnit, vydovádět, rozpustit všechny bloky a ztuhnutí. A děti tanec také milují, rády se k vám přidají.

10.   Pečujte o sebe a hýčkejte si svoji ženskou energii – každý den alespoň chvilku si dopřejte čas jen sama na sebe a hýčkání se.

Mějte se rádi, Vaše Lucie


Náš tip:
V on-line vzdělávacím programu Radost s dětmi, který shrnuje nejoblíbenější kurzy Brány k dětem, se dozvíte vše důležité o těhotenství, porodu, péči o miminko, nošení dětí i kontaktním rodičovství.

Doporučujeme ještě přečíst:
Klíč k porozumění sobě i druhým
Madam Bella Rose
Pochopení - cesta k sebelásce

Žádné komentáře:

Okomentovat