pondělí 29. září 2014

Přírodní kosmetika: Zkrásněte přirozeně

Ženy už v touze po oslnivém vzhledu vyzkoušely ledacos. Řekyně a Římanky si dopřávaly koupele s přídavkem krokodýlího trusu, evropské šlechtičny si pokožku bělily i jedovatým olovem a Japonky zase nedaly dopustit na zuby začerněné zapáchající směsí drceného železa a bylin.

 Pokud jste si zrovna oddechla, že dnes naštěstí nabízí kvalitní kosmetiku drogerie na každém druhém rohu, možná budete překvapená. Zmíněné olovo na vás může číhat třeba v očních stínech. Antiperspiranty s obsahem hliníku, po kterých se nepotíte málem týden, jsou zase v hledáčku vědců jako možný spolutvůrce současné epidemie rakoviny prsu. Zdraví neprospívají ani ftaláty zakomponované do šamponů a parfémů nebo amoniak, který spolu s dalšími toxickými látkami obsahuje řada barev na vlasy.
Přírodní kosmetika je ideálním řešením nejen pro ty, kdo trpí alergiemi či mají citlivou pokožku, ale také pro děti či budoucí maminky. E-shop Brány k dětem nabízí stovky vysoce kvalitních přírodních kosmetických produktů. A v kamenných prodejnách si k nim i přivoníte a některé můžete dokonce otestovat na vlastní kůži. Nejdříve se ale seznamte s našimi oblíbenci.

Nováček v sortimentu - Lavera

    Pokud jsou řasenka, pudr a rtěnka vašimi nepostradatelnými společníky, nejspíše se vám příliš nezamlouvá představa, že obsahují řadu chemických látek, u jejich kolébky stála nevábná ropa. Máte ale na výběr. Německá značka Lavera vám nabízí stoprocentně přírodní dekorativní kosmetiku.  S širokou paletou certifikovaných výrobků inspirovaných nejnovějšími módními trendy snadno vykouzlíte jednoduché líčení do práce i extravagantní make-up pro slavnostní večer. 

Ať sáhnete po očních stínech, make-upu nebo tónovacím krému, vždy máte záruku, že výrobek prošel náročným dermatologickým (v případě potřeby i oftalmologickým) testováním a je vhodný i pro osoby s velmi citlivou pletí. Silikony a složky na parafínové bázi tady nenajdete. Vaši pokožku budou hýčkat pečující oleje a bylinné výtažky, které ji hydratují a vyživí. Nabídku krášlicích produktů doplňuje i jemný odličovač make-upu s bio šťávou z aloe vera a rakytníkovým výtažkem. 

Kromě těchto složek patří k základním ingrediencím kosmetiky Lavera také bio jojobový a arganový olej či unikátní bio květové máslo, které poskytuje dokonalou péči citlivé pleti v okolí očí, rtů a tváří. Hedvábnou konzistenci pudrů a očních stínů místo chemických látek zajišťuje mica (slída). K oblíbeným surovinám této značky patří i bio lničkový olej bohatý na esenciální mastné kyseliny, který se může pochlubit vynikajícími vyživujícími vlastnostmi.

Veškeré rostlinné suroviny pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství a jsou certifikovány podle přísných směrnic INAC/ECOCERT. Lavera pamatuje i na to, aby všechny použité obaly byly nejen funkční a hygienické, ale také přátelské k přírodě a recyklovatelné.






Marmeládové rozmazlování - Kivvi
Pokud milujete sladkosti, určitě se vám budou zamlouvat dobroty lotyšské značky Kivvi, která kombinuje nejmodernější vědecké poznatky s láskou k přírodě. Už jste slyšeli o jejich tělové marmeládě s pomerančem a vanilkou? Tento tělový krém s bambuckým máslem, kokosovým, hroznovým a šípkovým olejem, extraktem z ginkgo biloby a olejem ze semínek kiwi hydratuje, zjemňuje a regeneruje pokožku a navíc zvýrazní její opálení. 

Maminkám v očekávání je určená verze Mummy Tummy s pupalkovým olejem, která výrazně redukuje vznik strií. „Používám ji už více než měsíc, v kelímku skoro neubývá a já jsem nadšená. Moc mi voní, krásně se roztírá a hydratuje,“ chválila tuto jedinečnou marmeládu budoucí maminka Pavla. 
Jakmile kouzlu prvotřídní kosmetiky Kivvi jednou propadnete, můžete se vybavit také marmeládou na rty, denními a nočními krémy i hydratační sprchovým gelem s něžnou vůní žluté růže. Zkrátka nepřijdou ani pánové. Pro ně má tato lotyšská značka například praktický vlasový a tělový šampon s výtažky z jinanu dvoulaločného a ženšenu nebo zklidňující krémem po holení, který minimalizuje začervenalá podrážděná místa. 

Základem kosmetických přípravků Kivvi jsou organické, biodynamické a certifikované přísady. Jak název značky napovídá, všechny její produkty obsahují olej ze semínek kiwi, který patří k nejhodnotnějším a nejúčinnějším kosmetickým přísadám. O konzervaci se starají pouze extrakty esenciálních olejů, což zabraňuje výskytu alergických reakcí. Pleťové krémy neobsahují alkohol a v žádném výrobku Kivvi nenajdete umělá barviva, aromata, rafinované produkty nebo toxické látky. Navíc se nikdy netestují na zvířatech a jsou vhodné i pro vegany.


Královnina volba - Nobilis Tilia  
Malá, při těle a ještě nosatá – taková prý podle historiků byla zbožňovaná Kleopatra. Protože jí ale nechyběl důvtip, vypracovala se na jednu z nejobdivovanějších žen historie. Mezi její nejoblíbenější krášlicí prostředky patřil růžový olej. NobilisTilia tento zázrak, jehož vůně harmonizuje, posiluje ženskost a navozuje romantickou atmosféru, nabízí ve variantě do koupele i jako součást oblíbené růžové vody či poporodního oleje Růženka.

Slavná egyptská panovnice by určitě byla navýsost spokojená i s dalším sortimentem této české společnosti, jejíž výrobky hrdě nesou označení Certifikovaná přírodní a BIO kosmetika. V široké nabídce produktů lze najít například po levanduli vonící pleťovou vodu, bylinné zubní gely, deodoranty se silou šalvěje, samoopalovací pleťové mléko s éterickými oleji nebo luxusní bioaktivní produkty
Děti si určitě zamilují koupelový olej s vůní mandarinky i příjemnou chuť zubního gelu Benjamínek, který neobsahuje fluor, cukr ani syntetické či ropné deriváty. Na tatínky pamatuje Nobilis Tilia celou speciální řadou přírodní kosmetiky - sprchovým gelem počínaje a balzámem po holení konče. Specialitou této společnosti jsou éterické, tělové a masážní oleje. Zaujmout by vás mohl bio nimbový olej, velmi účinný proti mikrobům a plísním, či olej redukující strie, který kromě těhotných žen využijí i ti, kdo úspěšně hubnou (nebo přibírají).

Výrobky Nobilis Tilia, inspirované zkušenostmi českých bylinářů a tradiční čínskou medicínou, zásadně nejsou testované na zvířatech. Jedinými živočišnými surovinami, které mohou obsahovat, jsou včelí vosk a kozí syrovátka.




Nejlepší Medvídek - Eoné
Základní ingrediencí našich výrobků je Láska – to je krédo české rodinné firmy Eoné, jejíž přírodní kosmetika vzniká z nejlepších rostlinných olejů, většinou lisovaných za studena a v bio kvalitě. Obzvláštní pozornost tato společnost věnuje maminkám a dětem. Potěšit je můžete třeba dárkovými sadami pro usnadnění porodu, péči o novorozeně a pro období šestinedělí. Balzám na prsní bradavky, masážní olej na zvýšení elasticity kůže nebo přírodní olej pro první koupele miminka lze samozřejmě zakoupit i samostatně.

Sympatie mnoha maminek si získal mycí olej na zadečky Medvídek, který posiluje přirozený ochranný lipidový plášť dětské pokožky. „Medvídek je nejlepší! Ošetřuji s ním dceřin zadeček od narození a, musím to zaklepat, zatím nebyla ani jednou opruzená. Používám ho s ubrousky Perlička, na které vždy roztok nastříkám z rozprašovače. Ubrousky pak peru s plínkami. Stokrát lepší než všecky jiné výrobky,“ podělila se o své zkušenosti s tímto produktem Alena Sarkissian. Užitečnou vychytávkou je také testovací balení pěti produktů, které se osvědčily při péči o pokožku s atopickými projevy.
Firma Eoné si zakládá na ruční výrobě i na tom, že byliny pěstuje a sbírá v čistém prostředí Národního parku České Švýcarsko. Další suroviny pečlivě nakupuje po celém světě. Oleje a ostatní přírodní produkty v sobě nesou i léčivou energii drahých kamenů, fází měsíce a pí-technologie. Výroba na objednávku zaručuje čerstvost a vysokou kvalitu celého sortimentu, který není testovaný na zvířatech.

Text: Zuzana Klementová

Doporučujeme ještě přečíst:
Vanilka - vůně dětství, vůně domova, vůně k životu
Biobavlna - zdravější, kvalitnější a ekologičtější "sestra" bavlny
Tipy na jarní očistu pro méně i více náročné

Žádné komentáře:

Okomentovat