středa 17. prosince 2014

Bylinkové království jménem Sonnentor

Kde přes zimu podřimují nejkrásnější vůně květin? Přece ve vyhlášených bio-čajích a bio-koření od Sonnentoru. V Čejkovicích na Hodonínsku tato firma zpracovává rostliny, které nabírají sílu na zhruba třiceti tuzemských ekologických farmách. 

Právě podpora udržitelného zemědělství je hlavní ideou Sonnentoru. Svůj úspěch staví na zkušenostech certifikovaných biofarmářů, šetrném sušení surovin a pečlivém ručním balení, které pomáhá uchovat aroma zejména křehkých lístků. Přírodní vůni a chuť produktů s logem usměvavého sluníčka také nenarušují žádná barviva, umělá dochucovadla ani konzervační látky. To oceníte zejména u koření, které se v podání Sonnentoru stává mistrovským dílem. Nevěříte? Rádi vám představíme některé z originálních směsí, v nichž se neopakovatelně snoubí aroma koření a květů.

Energie nejen pro vegetariány 

Tato směs vás v nose polechtá vůní orientálního tržiště, které spaluje odpolední slunce. Prim tady hrají sladká paprika a ostré chilli. Jejich společníky, kteří dotváří exotickou kompozici, jsou trochu nečekaně i bazalka, okvětní lísky slunečnice nebo květ růže. Kdy se vám taková pikantní směs, jejíž říz prozrazuje už jásavě červeno-žlutá barva, bude hodit? Spolehlivě s ní zaženete chlad i chmurnou náladu. Rozpálí polévky, omáčky k těstovinám i vydatné vegetariánské pokrmy. Přidejte ji ale třeba i do leča nebo oblíbené pomazánky. Dodá jim úplně nový rozměr.


 Koření na pečení tetičky Aničky

Pamatujete na ta sobotní dopoledne, kdy se z maminčiny nebo babiččiny kuchyně linula omamná vůně úžasné pečínky? Takové příjemné vzpomínky vám určitě pomůže oživit koření tetičky Aničky. Pokud si k němu zkusmo přivoníte, ucítíte zejména spolehlivou dvojici kmín-česnek, která si s masem opravdu rozumí. Tajemstvím tohoto koření je ale zejména ayurvédská sůl z Himalájí, která dokáže z vepřového i jiného masa vykouzlit neodolatelně voňavou a chutnou pečínku. Směs, kterou dotváří i kousky cibule, koriandr a majoránka, stačí do masa jen vetřít a pak už se můžete těšit na výborný sváteční oběd.


Raráškovo kouzelné koření 

Mami, tati, já chci taky! Kdo z nás nebyl ve věku, kdy si prostě musel všechno vyzkoušet? A to včetně vaření. Své malé kuchtíky můžete při jejich prvních kulinářských experimentech vybavit výborným spojencem – kořením Sonnentor s obrázkem raráška. Jeho bylinková varianta na vás dýchne vůní poctivé domácí zeleninové polévky. Lehce s ní proměníte v pochoutku rizoto, brambory i obyčejný chleba s máslem. Sladká verze tohoto kouzelného koření si vás získá květovou vůní dokreslenou výrazným aroma skořice. Kdo by hádal, že kromě jahod, kakaa a květů slunečnice tento růžový prášek skrývá i dávku zdravé mrkve a červené řepy? Ozvláštníte jím rýžový nákyp, pudink i krupicovou kaši. Vzhledem k malému obsahu cukru je sladký rarášek vhodný i pro malé mlsaly.  


Náš tip:
Plechové dózy s kořením Sonnentor je možné opakovaně plnit. Snadno si z nich vytvoříte stylovou sadu kořenek, která bude ozdobou vaší kuchyně.


Článek byl publikován v magazínu Nákup všemi smysly číslo 4.


Autor textu: Zuzana Klementová

Doporučujeme ještě přečíst:
Přírodní kosmetika: Zkrásněte přirozeně
Zdravé mlsání? V Bráně si vybere každý...
Zamilujte se do voňavých lístků

Žádné komentáře:

Okomentovat