neděle 10. května 2015

Znáte už detox specialitky?

Hlad se dá zahnat i suchým chlebem, ale tělo z něj těžko získá vše, co potřebuje pro své spokojené fungování. Podobné je to i s detoxikací. Můžete si dopřát třeba jablečnou očistnou kúru nebo si udělat zeleninové dny. Kromě takové "klasiky" ale existují desítky zajímavých rostlin z celého světa, které příroda vybavila úžasnými očistnými schopnostmi.
Představujeme vám produkty, které obsahují ty nejzajímavějších z nich:

Zelená káva
Kdo chce udělat něco pro své zdraví, ale zároveň těžko odolá chuti na něco dobrého, může sáhnout třeba po zelené kávě s goji, čekankou nebo zázvorem, která snižuje apetit, zlepšuje trávení a podporuje přirozenou očistu organismu.


Šťávy EkoMedica
Pokud fandíte spíše domácím bylinkám, vyzkoušejte přírodní rostlinné šťávy od české společnosti EkoMedica - třeba ostropestřec mariánský nebo kopřivu. Kromě nich se k detoxikaci organismu a načerpání nové dávky energie hodí také šťáva ze zeleného ječmene, černé ředkve nebo americké gravioly.




Sušená šťáva z mladého ječmene
U mladého ječmene se ještě na chvíli zastavíme. Pokud hledáte naprosto přirozený zdroj důležitých vitamínů, minerálů, enzymů a antioxidantů, je tento zelený elixír života prostě to pravé. Významně také ulevuje při potížích se zažíváním.



Umeboshi a umeocet
Pod tímto exotickým názvem se ukrývají sušené a nakládané švestky ze země vycházejícího slunce. Našince překvapí nezvyklou slano-kyselou chutí, pro Japonce je ale umeboshi zaručený lék na potíže se zažíváním, nachlazení i horečku. Navíc snižuje překyselení organismu, působí antibakteriálně a ještě tělu dodá pořádnou porci energie.




Mořské řasy - Dulse
Červenofialová barva této řasy napovídá, že obsahuje železo. Kromě něj do těla dodá i plno dalších minerálů a vitamínů; zejména jód, hořčík, chrom, vápník a vitamíny skupiny B, včetně vitamínu B12. Mořské řasy navíc dokáží organismus očistit od radioaktivních prvků a těžkých kovů. Vločkovou verzi Dulse lze používat i místo soli.





Ajurvédská káva
Hledáte zdravější alternativu klasické kávy? Pak byste určitě neměli bez povšimnutí minout Ajurvédské kafe Ašvagandha. Stejnojmenná bylina totiž vyniká nejen posilujícími účinky, ale také schopností zvyšovat odolnost proti stresu a regenerovat unavený organismus. Na rozdíl od běžné kávy nepřekyseluje a pomáhá tělu zbavovat se toxinů.




Psyllium
Základem úspěšné detoxikace je očista střev. Tu účinně podpoří rozpustná vláknina Psyllium, která pomáhá i při zácpě. Oproti vláknině nerozpustné ve vodě také působí jako prevence cukrovky a srdečních chorob. A víte, z čeho se Psyllium získává? Z obalů semen jitrocele indického.



Ghí
Základem tohoto zázraku ajurvédské medicíny je kvalitní máslo. Na rozdíl od něj má ale ghí mnoho zajímavých zdravotních pozitiv - prospívá trávení, posiluje imunitu, svědčí mozku i pleti, detoxikuje tělo a ještě výborně chutná, protože se nepřepaluje. Ghí dokonce neobsahuje laktózu, takže je vhodné i pro alergiky.



Snídaňová směsi ISWARI
Přeslazené zapékané mussli plné nekvalitního tuku rozhodně nelze považovat za zdravou snídani. Směsi značky ISWARI do této kategorie rozhodně nespadají. Vždyť obsahují takové hvězdy mezi zdravými dobrotami jako jsou pohanka, konopný protein, energií nabitá maca nebo ovoce acaí s mimořádnými antioxidačními schopnostmi.




Konopný protein ISWARI
I když konopí v novodobé historii dostalo nálepku problémové plodiny, neměli bychom opomenout, že konopný protein, který se získává ze semen této plodiny, patří vůbec k tomu nejlepšímu, co nám příroda může nabídnout. Obsahuje totiž nenasycené mastné kyseliny omega 3, 6 a 9, vysoce kvalitní bílkovinu a ještě podporuje přirozenou očistu těla od toxinů.



Naklíčená semínka ISWARI
Semínka jsou nejen zdravá, ale i chutná. A to nemluvíme jen o máku na houskách. Pokud je ještě probudíme naklíčením, jsou navíc lépe stravitelná a přímo nabitá důležitými enzymy, vitamíny a minerály. Kdo nemá chuť nebo čas nakličovat samostatně, může sáhnout po jejich předpřipravené verzi.



Detoxikační náplasti
Podle východní medicíny na chodidlech najdeme body odpovídající jednotlivým částem celého těla. Moderní detoxikační náplasti se v duchu této moudrosti lepí právě na plosky nohou. Pomáhají očišťovat tělo, posilovat imunitu a rozhýbat krevní oběh. Účinnost jim dodává směs výtažků z rostlin i nerostů a aplikují se na noc.




Jablečná vláknina se zelenou kávou
Hledáte něco na způsob zázračného elixíru? Pak vyzkoušejte nápoj s jablečnou vlákninou a zelenou kávou. Povzbudí tělo i mysl, snižuje hladinu cholesterolu i cukru v krvi, jemně čistí organismus a ještě pomáhá hubnout.


Březová míza
Již staří Slované znali léčebné vlastnosti březové mízy. Tato sladká tekutina detoxikuje tělo, pomáhá rozpouštět ledvinové kameny, zlepšuje metabolismus a zatočí nejen s jarní únavou. Již po staletí se používá také k pročištění pleti a posílení vlasů.



Matcha tea
Tajná medicína pro dlouhý život císaře a elity Japonska - to byl po staletí zelený čaj Matcha. Dnes jsou úžasné antioxidační a detoxikační schopnosti tohoto práškového čaje všeobecně známé. Oblíbený je také jako podpůrný prostředek při redukčních dietách, protože zrychluje spalování přijatých kalorií.


Všechny tyto úžasné detoxikační specialitky najdete v prodejnách zdravé výživy Brána ke zdraví v Praze a v Brně. Více informací zde

Žádné komentáře:

Okomentovat