čtvrtek 2. července 2015

10 tipů pro cestování s dětmi

Dlouhé letní cesty autem, vlakem či letadlem patří k náročným rodičovským výzvám. Proto jsme pro vás připravili 10 tipů na hračky, knížky a hry, které cestování zpříjemní menším i větším dětem. A samozřejmě také vám. Krásné prázdniny vám přejeme :-).

Silikonové šperky Mama Chic
Zejména nejmenší děti potřebují ochutnat všechno kolem, což zejména při cestování nebývá žádoucí. Silikonové šperky od Mama Chic mohou žužlat dle libosti - jsou totiž vyrobené ze zdravotně nezávadného materiálu, mají bezpečnostní zavírání, snadno se omývají a na rozdíl od většiny ostatních hraček nespadnou na podlahu.



Odhalit po hmatu žirafu nebo kačenku může být nečekaně zapeklitý úkol, který potomstvo zabaví na příjemně dlouhou dobu. Menší děti si mohou vypomoci kartičkami s předtištěnými tvary. Vesele červený sáček ukrývá dvanáct předmětů. Hra je vhodná pro děti od 3 let.
Útlá magická tabulka zabere v zavazadlech minimum místa, a přitom dětem poskytne nekonečný prostor na kreslení i psaní. Dílka vytvořená magickou tužkou pak stačí smazat jedním jednoduchým pohybem a může se tvořit dále. Novinkou jsou tabulky, na nichž se dají hrát piškvorky, spojování teček a šibenice.



















Leporelo Jedeme, jedeme
Auta, tramvaje, vlaky i lodě - dopravní prostředky, které děti mohou vidět během cesty, najdou i v leporelu s dějovými obrázky z prostředí města, vesnice, nádraží či silnice. Pro jeho hlavní hrdiny - cestující rodinu - mohou vymýšlet příběhy inspirované svými vlastními zážitky z výletu či dovolené.
Magnetické puzzle Děti
Magnetická tabulka, na které se dají sestavovat obrázky z dřevěných dílků, se hodí i jako společník na cesty. Dětské fantazii nabízí opravdu široké pole působnosti. K mání je i varianta Medvědi nebo Klauni.
Soubor her
Společenské hry spolehlivě zkrátí dlouhou cestu vlakem nebo čekání na další spoj, ale hodí se i kdykoliv jindy. Praktický soubor jich nabízí hned sedm - Člověče, nezlob se; domino, kostky, šachy, dámu, bleší hru a mlýn. Figurky a další komponenty jsou ze dřeva, hrací desky z tvrdého papíru. 
Časopis Raketa
Větší děti, které neláká koukání z okna, zabaví časopis Raketa plný her, komiksů a netradičního poznávání. Připravuje ho tým mladých českých výtvarníků, kterým fantazie rozhodně nechybí. Aktuální číslo je plné veselých broučků.

Černý Petr
Tato varianta oblíbené karetní hry vsází nejen na zábavu, ale i humor a překvapení. Výtvarník Petr Šmalec totiž vytvořil sadu karet na téma profese. Dvojici obrázků vždy propojuje společné téma – konkrétní zaměstnání, které je představeno názornou, vtipnou a pro děti srozumitelnou formou. A dokonce se dozvíte, kdo je onen tajemný Černý Petr.
Vícevrstvé puzzle - ryba
Malé, ale nečekaně propracované - takové je toto vícevrstvé dřevěné puzzle od Goki. Každá ze čtyř různobarevných rybek se skládá ze tří dílků, takže složení puzzle vyžaduje i dávku prostorové představivosti. 
Kufřík na cesty - Jedeme k moři
O zábavu v autě, autobuse či letadle se postará tato kniha plná her a poutavého čtení pro celou rodinu. Dětem nabízí úkoly, z nichž některé vyřeší samy, s jinými jim pomohou obrázky ukryté pod odklápěcími okénky. Dozví se také, kdo žije v moři, kdo se na něm plaví i spoustu dalších zajímavých informací. Nechybí ani pohádka, samozřejmě na mořské téma.



Doporučujeme ještě přečíst:
10 zákaznických tipů - červen

Capáčky - nejzdravější obuv pro první krůčky
10 zákaznických tipů - květen

1 komentář:

  1. Děkuji moc za všechny tyto tipy a rady. I my máme cestování s dětmi moc rádi a proto si hodně rádi pořizujeme i nějakou tu novou výbavu a to docela dost často. Nejlepší na tom je ta vůně nově pořízeného stanu nebo třeba spacáku, to je něco, na čem si opravdu ujíždím :D

    OdpovědětVymazat