čtvrtek 30. července 2015

Jak na piknik v přírodě? Přírodně!

Slovo piknik v sobě dodnes nese nádech předminulého století, kdy dámy v nákladných róbách s pomocí galantních gentlemanů usedaly do pažitu, aby si vychutnaly studené pečeně, humra nebo cheesecake. Stolování v přírodě má i u nás stále více příznivců. Na řadě míst, zejména u hradů a zámků, si můžete nejen zapiknikovat na vyhrazených místech, ale i rovnou objednat koš plný chuťovek. A co by na vydařeném pikniku opravdu nemělo chybět?

Nenahraditelné sklo

Rozhodně plno dobrot, které máte rádi. Dnes už kvůli bontonu nemusíte péci rostbíf nebo kuře. Samozřejmě se nabízí otázka, v čem jídlo na vybrané místo dopravit. Pokud volíte plastové dózy, ideální jsou ty, které do potravin ani v parnu letních dnů neuvolní žádné toxické látky. Sendvičů se s radostí ujme třeba český Free water box ze zdravotně nezávadného plastu, ale i omyvatelný sáček na svačinu Snack´n´GO Pocket. Ještě lepší jsou nádoby ze skla, které neovlivňují chuť svého obsahu. Například Lifefactory nabízí praktické modely opatřené ochranným silikonovým obalem, které jsou skvělé i pro transport zeleniny a ovoce.

Ze skla za teplých dnů nejlépe chutnají i nápoje. Lifefactory do odolného silikonového kabátku obléklo i lahve a sklenice. Pokud se neobejdete bez horké kávy, a nebo naopak něčeho vychlazeného, určitě se vám bude hodit kvalitní termoska. Opravdu dlouho dokáží udržet teplotu nápoje inteligentní termosky od Alfi. A když už jsme na přírodní vlně – místo starostí, jestli takový výlet přežijí vaše oblíbené porcelánové talíře, můžete sáhnout třeba po sadě nádobí New generation vyrobené z kukuřičného škrobu nebo dokonce po příborech a misce z bambusu.

Koš nejen na piknik

Kromě jídla a pití je samozřejmostí i dostatečně prostorná deka, ideálně opatřená nepromokavou spodní vrstvou, a košík, kam dobroty naskládáte. Jestliže se vám nechce investovat do kousku určeného pouze pro stolování v přírodě, mohly by se vám zamlouvat fairtrade koše Bolga. Tyto krásky, které v Ghaně pletou zručné ženy ze stepní trávy, udělají parádu i na farmářských trzích nebo jako originální módní doplněk.

Pokud čekáte slunný den, určitě na piknik přibalte i opalovací krém. Nejlépe na přírodní bázi s minerálním filtrem vhodný i pro citlivou dětskou pokožku. Ve spreji ho nabízí například Alphanova nebo Lavera. Dobré je počítat také s dotěrnými komáry a klíšťaty. I na ně můžete vyzrát s pomocí přírodních produktů – třeba repelentu Effitan

Hlavně hravě

Pokud plánujete v zeleni pobývat déle, není od věci připravit také nějakou kratochvíli. Nejlépe nenáročnou na vybavení. Piknik zpestří společenské hry jako Člověče nezlob se, házení frisbee, pétanque, ale i úplně obyčejná hra na schovávanou nebo slepou bábu. Pokud chcete svým hostům připravit opravdu nezapomenutelný zážitek, zkuste třeba hru Life game se spoustou otázek doslova na tělo.

A po všem tom dobrém jídle a dovádění je skvělou tečkou naprostý relax. Na ten je specialista houpací síť, která uleví všem partiím znaveným dlouhým sezením na zemi. I v tomto případě jsou k mání kousky z přírodních materiálů, zejména z příjemné bavlny. A pokud svou oblíbenou houpací síť zrovna nevyvezete na piknik, ráda vám bude dělat společnost i na zahradě či doma.

Žádné komentáře:

Okomentovat