čtvrtek 20. srpna 2015

Vyzkoušeli jsme: Clean Touch oplach lahví

"Tak to jsem zvědavá, jestli ty usazeniny pustí. Mám tuhle lahev ráda, protože je skvělá na cestování, ale těžko se čistí, i když na ni vezmu kartáč," okomentovala kolegyně Petra předávku své oblíbené půllitrové lahve Ohyo, která se stala hlavní hrdinkou našeho testu. Čistič lahví Clean Touch od Tierra Verde jsme se totiž rozhodly postavit před opravdovou výzvu - poradí si i se špínou nastřádanou v jejích četných záhybech?
Původní stav - usazeniny zejména ve spodní a horní části lahve.
S ukořistěnou lahví a Petrou v patách jsme zamířily do kuchyňky. I když si původně chtěla vyzvednout až vyčištěnou lahev, nakonec se rozhodla, že se pro jistotu do testování aktivně zapojí, abychom na její zelené kamarádce, se kterou už absolvovala nejeden letní festival, nenapáchaly nějaké nevratné škody. 

Vzorek oplachu Clean Touch jsme dle pokynů výrobce do lahve nasypaly celý a přidaly vodu ohřátou v rychlovarné konvici. Kýženou čistící reakci ohlásilo spokojené šumění a bílá pěna. Abychom dosáhly co nejlepšího výsledku, Petra se s horlivostí sobě vlastní ujala protřepávání obsahu. Přitom co chvíli kontrolovala, jestli už se usazeniny, které v záhybech lahve ulpívaly po několik měsíců používání, míní odporoučet.
V bílé pěně jsou patrné odloučené usazeniny.
Po pěti minutách bylo zřejmé, že velká část zahnědlých kruhů z lahve zmizela, aniž bychom jim musely pomoci kartáčem nebo jinou hrubou silou. Větší kousky nánosů byly patrné i v husté bílé pěně. A protože nás v panujícím pekelném horku protřepávání přestalo bavit, ponechaly jsme oplach, ať svou práci dokončí samostatně. 

Závěrečnou kontrolu lahve jsme podnikly asi za půl hodiny. Až na několik hnědých šmouh u uzávěru, kam nedosahovala hladina vody smíchané s oplachem, byl vnitřek lahve opravdu důkladně vyčištěný. A zmíněné šmouhy to vzdaly poté, co jsme lahev na chvíli postavily na uzávěr, aby si také užily koupel v očistné lázni. Pokusný objekt jsme předaly spokojené majitelce, se kterou ještě určitě stihne nejednu letní akci.
Po vyčištění - Clean Touch si poradil i s několikaměsíčními usazeninami.
Na závěr dodáváme, že oplach Clean Touch je vhodný i pro ruční mytí dětských lahviček na mléko, skleněných a plastových nádob. Poradí si nejen s vápenatými usazeninami, ale také s nežádoucími pachy, tuky a nepříjemným biofilmem, který se zejména v horkých dnech tvoří uvnitř lahví.

Žádné komentáře:

Okomentovat