pondělí 4. dubna 2016

Fotogalerie: První Ženské dostaveníčko v Bráně k dětem

Byla to kouzelná proměna. Jen co z brněnské Brány k dětem odešli poslední zákazníci, ustoupily regály se zbožím židličkám a stolkům plným květin a zdravých dobrot. Brzy poté dorazila dvacítka pozvaných dam a slečen. Historicky první Ženské dostaveníčko, zaměřené na téma Zrak, mohlo začít.

Vpravo hostitelka Lucie Harnošová.


"Milé ženy, všechny vás tu moc vítám. Pokud ještě nejste nalíčené, můžete se nechat zkrášlit od paní vizážistky. A dole v kurzovně vás pak nafotí Zuzka Zońová, která je naprosto úžasná a focení s ní je zážitek. Tady nahoře si uděláme pohodičku a budeme si vykládat," přivítala příchozí hostitelka Lucie Harnošová, majitelka Brány k dětem.

Přípitek rybízovým vínem, poté výborný ovocný dortík a konverzace se rozproudila úplně sama. A protože se tu pod jednou střechou sešlo tolik zajímavých žen - zejména přítelkyň a spolupracovnic Brány k dětem, přišlo vhod seznamovací kolečko. Za chvíli už bylo jasné, že první dostaveníčko poctily svou přítomností třeba interiérová designérka, učitelka v Monstessori škole, expertka na baby masáže a aromaterapii a hned několik cvičitelek jógy. Sekci podnikatelek, které se daly svou vlastní, originální cestou, zastupovala i Alice Kirš.


Saška Polarczyk při líčení.

Alexandra Polarczyk, usměvavá lektorka Mentálních jazyků, na sebe prozradila, že je vystudovaná operní pěvkyně. "Postupně se z toho stal koníček a z Mentálním jazykům, které jsme měla jako koníček, se dnes věnuji profesionálně," upřesnila. Po takovém úvodu samozřejmě musela následovat pěvecká ukázka. Zdi Brány rozezněla působivým středověkým chorálem. Ostatní účastnice dostaveníčka její výkon podpořily tím, že Sašce svými hlasy vytvářely jednoduchý doprovod.

Zuzana Zonová v akci.

V suterénní kurzovně, která se proměnila v improvizovaný fotoateliér, bylo také příjemně rušno. Fotografka Zuzana Zońová tam účastnice dostaveníčka navigovala, jak co nejlépe zapózovat na červeném křesílku. "Zkus si sáhnout do vlasů... Jakoby vydechni očima... Dívej se do světla a celá se nadechni," instruovala, zatímco sama hledala nejlepší úhly pro své snímky.





Nahoře se zatím debata přesunula k ženské cykličnosti, dětem, partnerství, práci a dalším tématům, která hrají v životech žen důležitou roli. Došlo i na zkoušení barefootových bot. Vizážistka Jana Doležalová zkrášlovala přírodní kosmetikou ZUII poslední zájemkyně. I když se to nezdálo, najednou byly pryč tři hodiny, potom i čtyři. Účastnice dostaveníčka se začaly pomalu loučit. S sebou si odnášely taštičky s dárky - čaji a přírodní kosmetikou Weleda. "Bylo to super, díky za pozvání," loučily se.



A protože se první Ženské dostaveníčko vydařilo, už plánujeme další. Pozvánku na toto setkání od nás dostanou i vybrané zákaznice zapojené do našeho věrnostního programu Zlatý klíč.



Autor fotografií: Renata Kotyzová
Autor textu: Zuzana Dostálová

Doporučujeme ještě přečíst:
Klíč k porozumění sobě i druhým (rozhovor se Saškou Polarczyk)
Vyzkoušeli jsme: Menstruační večírek
Barefooot - boty, které nohy milují

Žádné komentáře:

Okomentovat