úterý 8. září 2015

Zajímavosti ze školení: Weleda

K životu Brány k dětem patří i pravidelná školení od našich dodavatelů. Vždycky nás potěší, když se o produktech, které máme v nabídce, dozvíme něco navíc. Když s námi někdo sdílí své dlouholeté zkušenosti i zajímavé postřehy. Nedávné školení na značku Weleda bylo v tomto ohledu naprosto skvělé, proto jsme se rozhodli podělit se s vámi o nejzajímavější postřehy týkající se 5 vybraných produktů.

Zdlouhavě představovat léčivé účinky plodů rakytníku asi není nutné. Tento sirup je ideální pro posílení imunity nejen dětí, ale i těhotných žen. Pokud už nachlazení, viróza či chřipka propukne, pomůže urychlit jejich vyléčení. Výhodou tohoto přírodního sirupu šetrně vyráběného z čerstvých plodů rakytníku je, že látky v něm obsažené jsou pro tělo snadno vstřebatelné a že se jím nemůže předávkovat. Tento elixír vitality je vhodný také v období zvýšené tělesné či duševní námahy, protože organismu dodá potřebnou vzpruhu. A ještě moc dobře chutná (otestováno).

Pro očistu těla třeba před početím je vhodný březový sirup. Šestinedělky či kojící ženy mohou svůj organismus posilovat trnkovým sirupem, který podporuje také přirozenou regeneraci těla. Všechny tři zmíněné produkty jsou k mání i v neslazené variantě – jako přírodní šťávy.
Těhotenské nevolnosti, bolesti hlavy, poruchy trávení i pobolívání zubů – záběr meduňkových kapek je opravdu široký. Vzhledem ke svému čistě přírodnímu složení jsou na rozdíl od většiny běžných analgetik vhodné i pro nastávající maminky. Meduňka lékařská zároveň zklidňuje organismus a podporuje zažívání.
 
Hlavním úkolem tohoto oleje je pomoci ženám absolvovat porod bez nástřihu hráze. Pokud vám ale v lahvičce zbude, klidně ho můžete po porodu využít i jako lubrikační gel. A co se týká samotného masírování – nastávající maminka může tento strategický úkol svěřit svému partnerovi, kterého tak jednoduše zapojí do příprav na příchod potomka.
Téměř zaručený účinek tohoto kojícího čaje zajišťuje pískavice řecké seno, která se k podpoře laktace používá už po staletí. Na rozdíl od řady jiných kojících čajů nemá výrazné bylinkové aroma, které některým maminkám nemusí vyhovovat (otestováno na nedávné ochutnávce na prodejně). Na příjemné chuti se podílí hlavně listy sporýše lékařského, který má i harmonizující a zklidňující účinky. 

Čaj je ideální používat společně s olejem na masáž prsů, který rovněž podporuje laktaci a slouží i jako prevence zánětů a uvolňuje napětí v prsou.
Tento velmi účinný krém vyráběný pouze z nejkvalitnějších květů měsíčku lékařského zklidňuje a hojí nejen opruzené dětské zadečky. Použít ho můžete všude tam, kde se pokožka snadno zapaří – u děťátek pod krkem, u cyklistů a motoristů na namáhaných partiích či u korpulentnějších osob pod kožními záhyby.
A na závěr ještě pár zajímavých informací o značce Weleda:
- z laboratoře založené v roce 1921 se tato švýcarsko-německá společnost vypracovala na firmu působící v 50 zemích světa
- v Česku otevřela první lékárnu v roce 1926 v Praze, v 50. letech byla ale znárodněna a Weleda se do České republiky vrátila až na začátku 90. let
- největší objem její produkce představují produkty antroposofické medicíny (fytoterapeutika, homeopatika)
- všechny její produkty včetně kosmetiky se vyrábí podle stejně přísných pravidel jako léčiva
- rostliny pro výrobu kosmetiky se pěstují v kontrolovaných podmínkách u prověřených dodavatelů podle zásad fair trade
- produkty obsahují pouze přírodní parfemaci - esenciální oleje, které zároveň působí aromaterapeuticky
- Weleda nepoužívá žádné syntetické konzervanty ani netestuje své výrobky na zvířatech, její ekologicky vyráběné produkty získaly prestižní cerfitikaci NATRUE
Autor textu: Zuzana Klementová

Doporučujeme ještě přečíst:

1 komentář:

  1. Weledě fandím, ale prosím neuvádějte, že své výrobky netestují na zvířatech. Nezískali žádný certifikát, který by toto dokazoval. Také prodávají své výrobky v Číně, kde je testování na zvířatech podmínkou. Takovéto tvrzení není správné a mohlo by mást zákazníky...

    OdpovědětVymazat